martes, 27 de septiembre de 2011

Pasta con Higos y Carne al estilo de Calabria

La receta de la Escuela de Cocina Cordon Bleu de Florencia proviene del Blog de Curious Eater de Sofie Delauw, Fotógrafa Profesional de Comida . Si os gusta comer bien os gustará esta nueva web, pero ojo, ¡tenéis que saber inglés!!
¡Grazie Sofie por esta receta!!!

http://thecuriouseater.com/kitchen-confidential/scuoladiarteculinariacordonblue/

The Curious Eater


Ingredientes 4-6 Personas:


·  350 gr Espaguetis o Pasta Larga
·   Aceite Virgen de Oliva
·   1 Diente de Ajo Rallado o Prensado
·    100 gr de Carne de cerdo picada con  guidilla picada
·   8 Higos pelados, dejar uno para la decoración 
·   4 Cucharadas de Ricota rallada 
·    Sal al gusto  
Preparación:
Hervir la pasta al dente. En una sartén con un chorrito de aceite caliente saltear el ajo picado y la carne.  Cocinar a fuego lento durante unos minutos y añadir los higos cortados a trocitos. Remover lentamente para que se mezclen los sabores. Apagar el fuego y dejar reposar. Servir la pasta y añadir la salsa. Decorar con el higo.
mix pasta

Pasta with figs and sausage Calabrian style

Last week I met with Gabriella Mari, one of the co-founders of the Scuola di Arte Culinaria Cordon Bleu. Together with Cristina Blasi, she runs a successful cooking studio in the center of Florence. I asked Gabriella to share one of her most simple and favorite recipes with us. We decided on pasta with fresh figs [currently in season] and Nduja [spicy soft sausage from Calabria]. The result was delicious light pasta, flawlessly balancing sweet and spicy.
  
Ingredients – serves 4-6
350gr [12oz] long pasta
extra virgin olive oil
1 clove of garlic, crushed with garlic press
100gr ‘nduja [or minced pork meat with chopped small chili pepper]
8 ripe figs and one firmer for decoration
4 tbsps grated dry ricotta
salt to taste

Preparation
In a big pot, bring the water to boil, add a pinch of salt and cook the pasta al dente. Meanwhile, in a pan, heat the oil with the garlic and the crumbled sausage. Cook medium heat for a few minutes and add the peeled and cut up soft figs. Heat and melt the flavor. Turn the heat off.
  
Drain the pasta, mix with sause and ricotta, serve immediately decorate with the firm fig.
  

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